En ristet med hval

Hvad er forskellen på Danmark og Grønland? I den lokale Brugsen (Her hedder den Brugseni og LokalBrugsen Brugseneeraq) kan man både få en bakke flæskesværd og en bakke med tørret pukkelhval. Det er da et tydeligt bevis på den kulinariske forskel mellem de to lande. Jeg har lige købt et stykke med røget finhval, som skal smages når jeg kommer hjem.  Uden remoulade!

YIP YIP YIP

Dagen i dag er gået helt fantastisk. Vi startede mens det endnu var mørkt udenfor, med at mødes med Johanne Bech, som er den lokale hundeslædefører for at gøre klar til en tur med hendes hundeslæde. Sikke en tur. Grønland er smuk, fascinerende og der er meget stille ude i naturen. En kæmpe oplevelse, og et skønt menneske. Du kan læse mere om det i Ude&Hjemme i de kommende uger…

JÆGER ELLER RUMMAND

På vej tilbage til hotellet kom der et strejf af Nordlys på himlen, det varede dog ikke længe da månen var oppe. Men man kunne fornemme det himmelske og mystiske fra naturen. Jeg er vist blevet forelsket i Grønland, og håber meget på at jeg skal tilbage igen på et tidspunkt. Johanne laver slædeture fra Sdr. Strømfjord til Sisimiut, som varer 5 dage. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve for jeg egner mig afgjort mere som fanger end som astronaut.

 

PS Vejrudsigten lover godt for i morgen, så Danmarksflyveren skulle gå planmæssigt. IMG_2860 copy

_EJN8014_EJN8289_EJN7881_EJN8506_EJN8521IMG_2969