Verdens bedste kamera

 

Verdens bedste kamera.
Verdens bedste kamera.

Hvad er det bedste kamera? Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har fået det spørgsmål i løbet af min karriere. Og hvad er svaret? Det er faktisk helt simpelt. Det bedste kamera er det du har på dig.

Det handler om følelser

Det handler jo om følelser, og ikke om teknik. Når alt andet står tilbage så er det følelsen i billedet, som er det stærkeste. Billedets evne til at fortælle, genkalde og fremkalde en følelse hos dig. Tænk på hvor mange billeder vi kan fremkalde os fra terrorangrebet i New York. De fleste af dem var taget af helt almindelige mennesker, men de står stærkt i hukommelsen. De er blevet en del af vores fælles fortælling, og vi kan med det samme oversætte billedet, selv om det ikke ville opfylde de mest basale tekniske krav, man normalt ville sætte til et pressefoto.  Her var en situation som bare skulle indfanges. Billedet er blevet taget af et almindeligt menneske som havde et kamera og valgte at trykke på knappen i netop det sekund. De billeder er nu blevet en del af fortællingen, og optræder side om side med billeder taget af professionelle fotografer. Og vi anfægter dem ikke. De er fordi de blev taget.

Hvad skal jeg så købe?

Så når du køber et kæmpe skrummel, med ekstra optikker og flash, så tænk dig om. Vil du virkelig have det med dig overalt, eller kan du nøjes med at fastfryse følelsen med din telefon? Med det store kamera kan jeg tydeligere fremkalde den historie og følelse end med telefonen. Jeg kan styre de tekniske aspekter af billedet, og på den måde forstærke følelsen. Men i bund og grund så bliver det gode billede taget 10 cm bag ved kameraet.